Als ouder kan het een uitdaging zijn om uw kind los te laten, vooral als uw kind slechthorend of doof is. Weet dan dat wij er alles aan doen om een veilige sfeer te creëren waarin iedereen zich thuisvoelt en plezier kan beleven.

Wellicht heeft u veel vragen

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen van ouders. Mocht u een vraag hebben die hier niet tussen staat, aarzel dan niet om contact op te nemen 

Er zijn organisaties voor jonge slechthorende en dove kinderen en voor slechthorenden van alle leeftijden. Ook zijn er verenigingen voor ouders van slechthorende en dove kinderen, die soms activiteiten organiseren voor jongere kinderen. In het blokje handige links hieronder vindt u de websites van deze verenigingen.

Wij weten als de beste hoe het is om je buitengesloten of eenzaam te voelen in een groep. Wie bij SH-jong binnenkomt, zal merken hoe zorgeloos wij als lotgenoten met elkaar kunnen praten. Omdat we weten hoe het is om slechthorende te zijn, nemen we de tijd voor elkaar. Ook zijn er binnen de vereniging veel mensen naar wie we op kunnen kijken en van wie we kunnen leren. Zo helpen we elkaar verder.

Ja, bij elke activiteit zijn tolken NmG (Nederlands ondersteund met Gebaren) en schrijftolken aanwezig. Zij zorgen dat alle communicatie toegankelijk is. Het maakt niet uit of uw kind kan gebaren of niet, en hoeveel uw kind hoort.

Onze leden wonen verspreid door heel Nederland, dus misschien is meereizen met een ander lid mogelijk. Laat het ons weten als u vervoer zoekt voor uw kind.

SH-Jong organiseert meerdaagse kampen en activiteiten van 1 dag. Op kampen is er een zogenaamde chilldag waar nieuwe leden even kunnen proeven van SH-Jong. Ook organiseren wij voorlichtingen en is er twee keer per jaar een ledenvergadering.

In principe zijn al onze activiteiten voor 12-30 jaar, tenzij er bijvoorbeeld bij staat dat de activiteit vanaf 18 jaar is.

Handige links

Algemeen

Andere verenigingen:

  • Fodok voor ouders van dove kinderen met of zonder CI
  • Foss voor ouders van slechthorende kinderen en kinderen met een spraaktaalstoornis
  • Oorigineel voor dove kinderen, hun broertjes of zusjes en kinderen van dove ouders
  • Zo hoort het Voor slechthorenden van alle leeftijden

Mentaal welzijn: