Kamp

In het weekend van 20 oktober was het weer tijd voor het tweejaarlijkse SH-Jong kamp. Dit jaar zou het zelfs niet zomaar een kamp worden, door een alien werd ons verteld dat dit herfstkamp griezelig zou gaan worden. Dat bleek zeker waar.

Eenmaal aangekomen op de kamplocatie in Almere vielen de spookachtige decoraties gelijk op, er waren: spinnenwebben met spinnen erin, flakkerende schedellichtjes en tafelkleden met pompoenen erop; maar de decoraties waren bij lange na niet het spannendste van de avond. Tijdens de gebruikelijke intropresentatie werd ons namelijk verteld dat we die avond een spooktocht zouden gaan doen, vlak naast de kamplocatie lag namelijk een groot bos waar de leiding lichtjes had opgehangen. De spooktocht was net eng genoeg om leuk te zijn, maar ook niet zo spannend dat mensen er echt bang van werden. Eenmaal terug op de locatie stonden er een grote pan chocolademelk en een kampvuur met marshmallows klaar. De perfecte afsluiting van de allereerste avond van het herfstkamp.

De volgende dag arriveerden de chilldagdeelnemers. Na het ontbijt gingen we naar de dierentuin in Almere, ook deze was op loopafstand van de kamplocatie, wat erg fijn was. Almere Jungle is een kleine, maar erg leuke dierentuin met best veel verschillende dieren. Ook hadden we van de leiding een mapje gekregen met een paar leuke puzzels. Nadat we een aantal uur in de dierentuin hadden gespendeerd en veel verschillende dieren hadden gezien en geaaid, gingen we terug naar de kamplocatie. Na de lunch was het namelijk tijd voor een keuzeactiviteit. Je kon kiezen tussen een pompoen uithollen, levend Stratego of yoga. Ik had gekozen voor yoga, dat was best bijzonder want het werd ook gegeven door een dove lerares. De oefeningen waren niet erg moeilijk, maar we hebben wel wat basisdingen gedaan en ook gepraat over onszelf. Vooral het laatste was best moeilijk en emotioneel, ik vond het daarom ook niet erg dat we het uur daarna rustuur hadden.

’s Avonds was het natuurlijk tijd voor de bonte avond. Er kwamen veel verschillende acts voorbij, van signdancen tot een quiz en een ‘weggeefshow’. Na de bonte avond was er nog even vrije tijd, maar omdat het al vrij laat was, hebben we niet heel veel spelletjes gespeeld.

De volgende dag stond er nog iets heel gaafs op de planning: we gingen klimmen in het klimbos. Ook het klimbos was goed aan te lopen vanaf de kamplocatie. Bij het klimbos hadden ze veel verschillende parcours variërend in moeilijkheidsgraad, waardoor het klimbos echt voor iedereen leuk was. Jammer genoeg ging het uiteindelijk regenen waardoor we het laatste parcours in de stromende regen moesten afleggen, daarnaast waren de klimbosinstructeurs vergeten het mechanisme om je van de baan los te koppelen vergeten neer te leggen waardoor ik samen met iemand anders vastzat na een vrije val. Gelukkig hebben we er wel om kunnen lachen.

Helaas betekende het teruglopen naar de kamplocatie wel dat het nu tijd was om op te ruimen. Het einde van het kamp kwam zoals gebruikelijk veel te snel en nadat we alle plastic spinnen en spinnenwebben hadden opgeruimd en de kampleiding hun gebruikelijke afscheidspresentatie had gegeven was het echt weer tijd om richting huis te vertrekken.

Dag lieve leiding, leden en tolken, tot volgend kamp!

Vergelijkbare berichten